Arch Linux

Please read this before reporting a bug:

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in Unsupported. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!

FS#31531 - [openssl]Boinc unable to download from project WCG

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Mark H (Peaceseeker) - Thursday, 13 September 2012, 16:41 GMT
Last edited by Pierre Schmitz (Pierre) - Sunday, 03 March 2013, 10:49 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages: Core
Status Closed
Assigned To Pierre Schmitz (Pierre)
Architecture All
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 9
Private No



Boinc seems to have problems downloading 'work units' from '', and OpenSSL 1.0.1c seems to be the cause. WCG requires a secure connection.

I managed to workaround the problem by configuring and re-compiling the current OpenSSL package with the option '-DOPENSSL_MAX_TLS1_2_CIPHER_LENGTH=50'.
Ubuntu has a bug report about the issue here:, and compiles with this in the latest versions of their OpenSSL package.

Additional info:
More information is available in this forum discussion:

This problem effects the functionality of the boinc package for me, and at least one other confirmed user, although no other Archlinux users have reported anything yet, I do suspect this other forum post could be a possible third user effected:

Steps to reproduce:
Install boinc from community repo, add 'world community project', downloads never complete, and stay at 0%.
This task depends upon

Closed by  Pierre Schmitz (Pierre)
Sunday, 03 March 2013, 10:49 GMT
Reason for closing:  Fixed
Comment by Paul Gideon Dann (giddie) - Tuesday, 05 February 2013, 10:32 GMT
I can confirm that this tweak fixes the issue of using BOINC with World Community Grid. I run BOINC on several servers, and I had been wondering for the last few months why they weren't able to download work units any more. Thanks for finding the fix.
Comment by Pierre Schmitz (Pierre) - Sunday, 17 February 2013, 10:56 GMT
Is this issue fixed with openssl-1.0.1.e-2?
Comment by k2_8191 (k2_8191) - Sunday, 17 February 2013, 11:03 GMT
At least for my environments, the issue have fixed, as I posted in here:
Comment by Kaur Männamaa (kaurman) - Sunday, 17 February 2013, 12:22 GMT
Yup, I can confirm the same. Tasks downloaded without any issues.
Comment by Mark H (Peaceseeker) - Sunday, 03 March 2013, 10:47 GMT
I have been using the latest openssl to date (openssl-1.0.1.e-3), and so far no connection problems have occurred, I can only assume the removal of all TLS workarounds has helped, one other confirmation in the above mentioned forum thread supports this. I consider this bug fixed, unless anyone else is still having problems?.