Community Packages

Please read this before reporting a bug:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in the AUR. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#66428 - [wine-mono] wine cannot find wine-mono when creating a new prefix

Attached to Project: Community Packages
Opened by Edwin (edwin) - Sunday, 26 April 2020, 17:35 GMT
Last edited by freswa (frederik) - Tuesday, 28 July 2020, 19:32 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages
Status Closed
Assigned To Felix Yan (felixonmars)
Filipe Laíns (FFY00)
Architecture All
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 8
Private No

Details

Description:
When creating a new prefix, wine complains that it cannot find the wine-mono package and offer to download it, even though it is already installed.

Cause:
https://git.archlinux.org/svntogit/community.git/commit/trunk?h=packages/wine-mono&id=654cfc78c753486d3dae34114c3bf513ebce7c25 shows that the msi in /usr/share/wine/mono/ was renamed upstream from wine-mono-pkgver.msi to wine-mono-pkgver-x86.msi, but the PKGBUILD still installs it to the old location.

Fix:
Creating symlink wine-mono-5.0.0-x86.msi is sufficient to fix the issue.

Additional info:
*wine-5.7-1
*wine-mono-5.0.0-1
This task depends upon

Closed by  freswa (frederik)
Tuesday, 28 July 2020, 19:32 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  Fixed in 5.1.0-
Comment by Daniel Martí (mvdan) - Saturday, 09 May 2020, 13:15 GMT
Any workaround for this, other than letting wine install mono on its own? I see the prompt to install mono every time I start wine now :(
Comment by Edwin (edwin) - Sunday, 10 May 2020, 14:29 GMT
# ln -s /usr/share/wine/mono/wine-mono-5.0.0.msi /usr/share/wine/mono/wine-mono-5.0.0-x86.msi
Still needed for wine-5.8-1

Loading...