Arch Linux

Please read this before reporting a bug:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in the AUR. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#65146 - [ffmpegthumbnailer][x264][ffmpeg] update breaks ffmpegthumbnailer

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Jouni Rinne (cyberpunkrocker) - Tuesday, 14 January 2020, 19:32 GMT
Last edited by Maxime Gauduin (Alucryd) - Friday, 24 January 2020, 13:53 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages: Extra
Status Closed
Assigned To Maxime Gauduin (Alucryd)
Architecture All
Severity High
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 3
Private No

Details

Description: After the recent update of x264 to version 3:0.159.r2991.1771b55-1 and ffmpeg to version 1:4.2.2-1 ffmpegthumbnailer-2.2.2-1 stopped working. It does not generate thumbnails for newly added video files any more, instead ~/.cache/thumbnails/fail/gnome-thumbnail-factory/ fills out with .png files (Using Nautilus file manager btw.). If I remove the aforementioned files and downgrade x264/ffmpeg to versions x264-3:0.157.r2980.34c06d1-2 and ffmpeg-1:4.2.1-4, ffmpegthumbnailer starts working again as it should.


Additional info:
* package version(s)
* config and/or log files etc.
* link to upstream bug report, if any

Steps to reproduce:
This task depends upon

Closed by  Maxime Gauduin (Alucryd)
Friday, 24 January 2020, 13:53 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  ffmpeg-1:4.2.2-2
Comment by George (kouros17) - Wednesday, 15 January 2020, 12:21 GMT
The same for me in manjaro.
Comment by marc (imarco) - Saturday, 18 January 2020, 07:57 GMT
Same here with manjaro too.
Deleting thumbnails in cache doesn't help (it worsens).
Comment by George (kouros17) - Friday, 24 January 2020, 08:59 GMT
New ffmpeg 1:4.2.2-2 fixed the issue for me
Comment by marc (imarco) - Friday, 24 January 2020, 09:03 GMT
i'm still in Version 1:4.2.2-1 manjaro (stable).
But it's good news that the next version fix the issue.
Comment by Jouni Rinne (cyberpunkrocker) - Friday, 24 January 2020, 12:26 GMT
ffmpeg-1:4.2.2-2 seems to work on my system, too. Thank you for the fix!
Comment by Maxime Gauduin (Alucryd) - Friday, 24 January 2020, 13:53 GMT
Thanks for the heads up!

Loading...