Arch Linux

Please read this before reporting a bug:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in Unsupported. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#58692 - XIO: fatal IO error 11 (Risorsa temporaneamente non disponibile) on X server ":0"

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Andrea (Dea1993) - Tuesday, 22 May 2018, 11:19 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages: Extra
Status Unconfirmed
Assigned To No-one
Architecture x86_64
Severity High
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 0%
Votes 1
Private No

Details

Description
After updating xorg-server from 1.19 to 1.20 and xf86-video-amdgpu from 18.0.1-1 to 18.0.1-2, when i try to launch AVD (Android Virtual Device) with HW Acceleration, on Android Studio, or when i try to launch geanymotion, i receive this error:

XIO: fatal IO error 11 (Risorsa temporaneamente non disponibile) on X server ":0"

and the android emulator crash.
downgrade to xorg-server 1.19.6+13+gd0d1a694f-2 and xf86-video-amdgpu 18.0.1-1, solve the problem.
if i don't use Hardware acceleration, but i use "software", i haven't problems

Additional info:
* xorg-server 1.20.0-2
* xf86-video-amdgpu 18.0.1-2

Hardware
APU AMD A10 8700p with integrated GPU radeon r6 (opensource amdgpu driver)

Steps to reproduce:
Open Android studio, run an app on AVD device with HW acceleration (sometimes the first time that i launch emulator, i haven't problem, but if i stop emulator and then start again, it will crash).
Same with geanymotion


This task depends upon

Comment by Ahmad Aulia Noorhakim (aaulia) - Friday, 01 June 2018, 06:13 GMT
Also happening to me, although not always.

The error message is,

```
XIO: fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0"
after 60 requests (60 known processed) with 0 events remaining.
```

The version of the packages is,

* xorg-server: 1.20.0-2
* xf86-video-amdgpu: 18.0.1-2

Comment by Andrea (Dea1993) - Friday, 01 June 2018, 10:44 GMT
yes same problem, also on my notebook this error not happend always (but ofter).
sometimes i can run AVD, and works, but often i receive this error.
after downgrading, problem disappears.
so if you wanr "fix" for now you can downgrade xorg-server and xf86-video-amdgpu
Comment by Ahmad Aulia Noorhakim (aaulia) - Friday, 01 June 2018, 12:43 GMT
Honestly, this issue need more exposure, would you mind posting this to reddit to gather more votes? I'm certain we're not the only two people who have this problem.
Also after looking around, this issue seems to be related to how 32bit lib behave on 64bit system? (https://stackoverflow.com/questions/25790890/xio-fatal-io-error-11)

Loading...