Arch Linux

Please read this before reporting a bug:
https://wiki.archlinux.org/title/Bug_reporting_guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in the AUR. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#57016 - [kwin] Weird behavior when utilizing acentuation in Plasma Wayland

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Pedro Gabriel Drumond Pereira (pedrogabriel) - Tuesday, 09 January 2018, 02:23 GMT
Last edited by Antonio Rojas (arojas) - Tuesday, 24 April 2018, 15:27 GMT
Task Type Bug Report
Category Upstream Bugs
Status Closed
Assigned To Antonio Rojas (arojas)
Felix Yan (felixonmars)
Architecture x86_64
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 1
Private No

Details

Description:
When I'm trying to insert acentuation (like acute or tilde), plasma opens my browser and opens google.com, or it opens dolphin file manager. If I press the key a lot of times sequentially it does write it, but it also starts a lot of google pages.
It works as it should when I'm in X session.

Additional info:
* Package Version: 5.11.5-1

Steps to reproduce:
-Open plasma in wayland session:
-Try to enter any special key (like acute or tilde)
This task depends upon

Closed by  Antonio Rojas (arojas)
Tuesday, 24 April 2018, 15:27 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  kwin 5.12.4-2
Comment by Antonio Rojas (arojas) - Tuesday, 23 January 2018, 16:56 GMT
Please test qt5-wayland 5.10.0-3
Comment by Pedro Gabriel Drumond Pereira (pedrogabriel) - Wednesday, 24 January 2018, 02:18 GMT
The behaviour changes for รง (now i can input it), but is still broken for the others.
Comment by Antonio Rojas (arojas) - Thursday, 08 February 2018, 09:18 GMT
Please test 5.12 and report upstream if it's still reproducible
Comment by AK (Andreaskem) - Thursday, 08 February 2018, 12:05 GMT Comment by Antonio Rojas (arojas) - Thursday, 08 February 2018, 16:18 GMT
No, the first one is fixed already in our package and the second one is X11 specific.
Comment by Antonio Rojas (arojas) - Thursday, 08 February 2018, 17:45 GMT
Also, please check that you have correctly set your keymap in systemsettings.
Comment by Pedro Gabriel Drumond Pereira (pedrogabriel) - Thursday, 08 February 2018, 21:22 GMT
The bug persist. For what package should I contact upstream?
Comment by Pedro Gabriel Drumond Pereira (pedrogabriel) - Thursday, 08 February 2018, 21:24 GMT
Are there more information that I need to give to then?
Comment by Antonio Rojas (arojas) - Thursday, 08 February 2018, 21:26 GMT
Report it to bugs.kde.org, for kwin. But check that the keymap is set in systemsettings first.
Comment by Pedro Gabriel Drumond Pereira (pedrogabriel) - Thursday, 08 February 2018, 21:56 GMT
I've checked the keymap and it's what it should (dell|dell, pt-br), so I filled the bug.
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=390110

Loading...