Arch Linux

Please read this before reporting a bug:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in Unsupported. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#49643 - [udisks2] udisksctl cannot mount cd rom, which can be mounted by normal mount commant

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Johannes Rohr (jro) - Thursday, 09 June 2016, 21:59 GMT
Last edited by Doug Newgard (Scimmia) - Friday, 10 June 2016, 13:34 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages: Extra
Status Assigned
Assigned To Felix Yan (felixonmars)
Architecture x86_64
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 0%
Votes 0
Private No

Details

Description:

I am trying to mount a CD Rom with an ISO9660 file system. Udisksctl thinks it is unmountable, yet the mount command works:

udisksctl mount -b /dev/sr0
Object /org/freedesktop/UDisks2/block_devices/sr0 is not a mountable filesystem.

However, the Linux mount command mounts it just fine:

sudo mount /dev/sr0 /mnt/
mount: /dev/sr0 ist schreibgeschützt, wird eingehängt im Nur-Lese-Modus
jr@erwin:~$ ls /mnt/
012-RobotsDawn.mp3 014-RobotsDawn.mp3 016-RobotsDawn.mp3 018-RobotsDawn.mp3 020-RobotsDawn.mp3 022-RobotsDawn.mp3
013-RobotsDawn.mp3 015-RobotsDawn.mp3 017-RobotsDawn.mp3 019-RobotsDawn.mp3 021-RobotsDawn.mp3

happens to some CDs of the set I am trying but not to all.


Additional info:
* package version(s)
* config and/or log files etc.


Steps to reproduce:
This task depends upon

Comment by Doug Newgard (Scimmia) - Friday, 10 June 2016, 03:16 GMT
What is mount saying? Set LC_ALL=C and run it again.
Comment by Johannes Rohr (jro) - Friday, 10 June 2016, 08:03 GMT
mount: /dev/sr0 is write-protected, mounting read-only
Comment by Lex Black (TrialnError) - Friday, 10 June 2016, 13:53 GMT
There was a bug report for a similar situation
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=52357

Loading...