Arch Linux

Please read this before reporting a bug:
https://wiki.archlinux.org/title/Bug_reporting_guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in the AUR. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#46944 - [libsmbios] UnicodeDecodeError when running smbios-token-ctl (fixed in upstream Git)

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Alain Kalker (ackalker) - Monday, 02 November 2015, 11:54 GMT
Last edited by Jan de Groot (JGC) - Monday, 13 June 2016, 22:03 GMT
Task Type Bug Report
Category Upstream Bugs
Status Closed
Assigned To Jan de Groot (JGC)
Architecture All
Severity Medium
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

Description:

When I run smbios-token-cli on a Dell Latitude XT, I get the following output:

# smbios-token-ctl -d
================================================================================
Token: 0x005c - Remote BIOS Update (Enable)
value: bool = false
Desc: Internal use by BIOS update utility.
================================================================================
Token: 0x005d - Remote BIOS Update (Disable)
value: bool = true
Desc: Internal use by BIOS update utility.
[...snip...]
================================================================================
Token: 0x0008 - Parallel Port (LPT1)
value: bool = true
Desc: Enables the systemTraceback (most recent call last):
File "/usr/bin/smbios-token-ctl", line 478, in <module>
sys.exit( main() )
File "/usr/bin/smbios-token-ctl", line 385, in main
dumpTokens(tokenTable, tokenXlator, options)
File "/usr/bin/smbios-token-ctl", line 243, in dumpTokens
cli.wrap(translatedToken.description, indent=len(desc), first_line_start=len(desc))
File "/usr/share/smbios-utils/cli.py", line 111, in wrap
sys.stdout.write(c)
File "/usr/lib/python2.7/codecs.py", line 357, in write
data, consumed = self.encode(object, self.errors)
UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xe2 in position 0: ordinal not in range(128)

There is a similar bug reported in Fedora[1], and there are patches to fix it which have been

Signed-off-by: SriniG <srinivas_g_gowda@dell.com>

and committed in upstream Git[2][3][4].

[1]: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1235061
[2]: http://linux.dell.com/cgi-bin/cgit.cgi/libsmbios.git/commit/?id=9e11c0a1330cad9d627c69f05241bd2b2175a842
[3]: http://linux.dell.com/cgi-bin/cgit.cgi/libsmbios.git/commit/?id=46b80e8a683650a71419610e6ca0b8afd3bc9bf9
[4]: http://linux.dell.com/cgi-bin/cgit.cgi/libsmbios.git/commit/?id=fc61fb9a221c3c0e8a7158f14284f3d424046a14


Additional info:
* package version(s)
libsmbios 2.2.28-3
* config and/or log files etc.


Steps to reproduce:
This task depends upon

Closed by  Jan de Groot (JGC)
Monday, 13 June 2016, 22:03 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  2.3.0 includes the upstream fixes.
Comment by Alain Kalker (ackalker) - Monday, 02 November 2015, 11:59 GMT
Link to the comment with the patches: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1235061#c8

Loading...