Arch Linux

Please read this before reporting a bug:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in Unsupported. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#34543 - [gnome] System hangs when starting GDM

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Yangtse Su (yangtsesu) - Monday, 01 April 2013, 08:38 GMT
Last edited by Jan de Groot (JGC) - Tuesday, 23 July 2013, 08:24 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages: Extra
Status Closed
Assigned To Jan de Groot (JGC)
Jan Alexander Steffens (heftig)
Architecture All
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 11
Private No

Details

After upgrade to [gnome-unstable],System hangs when starting gdm.service.
No log found.

But,
1. "#systemctl start gdm.service" could start gdm ,after run startx to exec awesome and quit.
2. slim work well with gnome-shell.
3. journalctl is empty. arguements too long.
This task depends upon

Closed by  Jan de Groot (JGC)
Tuesday, 23 July 2013, 08:24 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  Fixed some mesa versions ago.
Comment by Yangtse Su (yangtsesu) - Tuesday, 02 April 2013, 00:44 GMT Comment by Yangtse Su (yangtsesu) - Thursday, 11 April 2013, 04:26 GMT
Now,gnome 3.8 is in testing,so please remove [gnome-unstable].
Thank you.
Comment by Matthew Wardrop (mister.wardrop) - Friday, 12 April 2013, 00:04 GMT
As indicated in this (https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1257902) post on the forum, this seems to be related to upstream issues with the Intel driver (https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=62141).
Comment by Yangtse Su (yangtsesu) - Friday, 12 April 2013, 01:11 GMT
Thank you.I think you are right.
sddm freeze too.
Comment by Yangtse Su (yangtsesu) - Saturday, 13 April 2013, 04:46 GMT Comment by Olivier Mehani (shtrom) - Tuesday, 23 April 2013, 01:28 GMT
Same problem on a Dell e6320 (linux-3.8.8-1, xorg-server-1.14.(0-2|1-1), xf86-video-intel-2.21.6-1 and gdm-3.8.1.1-1).

Using SLiM fixes the problem.
Comment by Dennis Barzakovsky (iddqd) - Tuesday, 23 April 2013, 13:09 GMT
the same problem here and gnome 3.8 is stable now, so I got it after pacman -Syu
Xfce4 session starts with lightdm only
Comment by lainme (lainme) - Thursday, 02 May 2013, 07:27 GMT
It's already marked resolved upstream https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=62141

Update: looks like I misunderstood the status.

Loading...