Community Packages

Please read this before reporting a bug:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in Unsupported. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#26510 - [amsn] webcam problem

Attached to Project: Community Packages
Opened by Pasi Luostarinen (betek) - Tuesday, 18 October 2011, 18:51 GMT
Last edited by Alexander F Rødseth (xyproto) (trontonic) - Friday, 30 November 2012, 21:45 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages
Status Closed
Assigned To Jaroslav Lichtblau (Dragonlord)
Architecture x86_64
Severity Medium
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

Package version: 0.98.4-1
New amsn cannot anymore find my laptops integrated webcam or any other. Used to work no problem.


I think the package is compiled wrong since when I start the program from command line these messages appear.

dlopen: ./utils/linux/capture/libng/plugins/conv-mjpeg.so: undefined symbol: ng_jpeg_quality
dlopen: ./utils/linux/capture/libng/plugins/drv0-v4l2.so: undefined symbol: ng_vfmt_to_depth
dlopen: ./utils/linux/capture/libng/plugins/drv1-v4l.so: undefined symbol: ng_vfmt_to_depth
dlopen: ./utils/linux/capture/libng/plugins/sn9c10x.so: undefined symbol: ng_conv_register

And those plugins handle the video capturing. So I think maintainer just need to clean the build and rebuild.
This task depends upon

Closed by  Alexander F Rødseth (xyproto) (trontonic)
Friday, 30 November 2012, 21:45 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  Please reopen if this is still a problem.
Comment by Daniel Nilsson (Ulmanyar) - Saturday, 19 November 2011, 17:15 GMT
I found a patch on Launchpad that seems to solve the problem for me with SVN revision 12345, at least (although the patch was written against rev. 12344).

You can find the Ubuntu-bug here:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/amsn/+bug/875302

And the patch here:
http://pastie.org/private/nxv8vapdzbjp80e1ve4cka

And, in case the pastie link goes down, I've attached it.
Comment by Jaroslav Lichtblau (Dragonlord) - Saturday, 02 June 2012, 11:11 GMT
Is this fixed in the latest package amsn-0.98.9-1 ?
Comment by Daniel Nilsson (Ulmanyar) - Sunday, 03 June 2012, 13:10 GMT
It seems like it's fixed, yes. I have only done the AV configuration wizard and have yet to try the webcam in a real chat, but judging from the fact that it was working during the wizard my guess is that it's working fine now.
Comment by Jelle van der Waa (jelly) - Saturday, 17 November 2012, 14:36 GMT
Does it work?

Loading...