Community Packages

Please read this before reporting a bug:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Reporting_Bug_Guidelines

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in the AUR. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!
Tasklist

FS#24637 - [usb_modeswitch] Segmentation fault

Attached to Project: Community Packages
Opened by Igor S. Trufanov (phake) - Wednesday, 08 June 2011, 21:25 GMT
Last edited by Sergej Pupykin (sergej) - Friday, 02 September 2011, 20:42 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages
Status Closed
Assigned To Sergej Pupykin (sergej)
Architecture i686
Severity Critical
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

Description:
Error with all 3g-modems
Connect, work 10-60 minutes and then disconnect with an error:
[ 4967.951706] usb 1-6: usbfs: process 2824 (usb_modeswitch) did not claim interface 0 before use
[ 4969.154908] usb_modeswitch[2824]: segfault at 0 ip b781f4c1 sp bf8a5230 error 4 in libusb-0.1.so.4.4.4[b781d000+3000]

Additional info:
usb_modeswitch-1.1.7-1
libusb-1.0.8-1
libusb-compat-0.1.3-1
system: Linux phake 2.6.38-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue Jun 7 06:40:04 UTC 2011 i686 AMD Athlon(tm) XP 2500+ AuthenticAMD GNU/Linux

Steps to reproduce:
Attach and connect
This task depends upon

Closed by  Sergej Pupykin (sergej)
Friday, 02 September 2011, 20:42 GMT
Reason for closing:  Upstream
Comment by Sergej Pupykin (sergej) - Monday, 27 June 2011, 10:00 GMT
can not reproduce
Comment by Sergej Pupykin (sergej) - Tuesday, 12 July 2011, 14:14 GMT
can it be reproduced in 1.1.8?
Comment by Igor S. Trufanov (phake) - Tuesday, 12 July 2011, 14:25 GMT
yes, but much rarely. work 4-5 hours with modem ZTE 626, and not disconnected with ZTE627 and Huawei MF180.
Russian: Судя по имени и фамилии знаешь русский. После обновления ZTE626 отрубается раз в 4-5 часов, а ZTE627 и Huawei MF180 перестали отрубаться вообще... :)
Comment by Jelle van der Waa (jelly) - Tuesday, 19 July 2011, 21:06 GMT
You should try to compile it with debugging symbols and gdb usb_modeswitch
Comment by Sergej Pupykin (sergej) - Wednesday, 31 August 2011, 09:29 GMT
can it be reproduced in 1.1.9?

Loading...