Arch Linux

Please read this before reporting a bug:

Do NOT report bugs when a package is just outdated, or it is in Unsupported. Use the 'flag out of date' link on the package page, or the Mailing List.

REPEAT: Do NOT report bugs for outdated packages!

FS#13620 - netcfg broken with new wpa_supplicant

Attached to Project: Arch Linux
Opened by Mark (Lifty) - Sunday, 01 March 2009, 20:45 GMT
Last edited by James Rayner (iphitus) - Monday, 02 March 2009, 12:45 GMT
Task Type Bug Report
Category Packages: Extra
Status Closed
Assigned To No-one
Architecture All
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 2
Private No



Today there was an update to the wpa_supplicant package (version 0.6.8-1) in testing repo. On my next boot I noticed the error message "wpa_supplicant: invalid option -- 'w' [...]". It seems like the new wpa_supplicant uses an uppercase 'W' for that wait option. So I edited the script /usr/lib/network/wireless.subr to according to that change but it still does not connect.
I now get the error message ":: home up - Wireless association failed. [FAIL]". So Im back on wpa_supplicant 0.5.11-1 from core.

Additional info:
* package version(s)
updated wpa_supplicant 0.5.11-1 to wpa_supplicant 0.6.8-1
* config and/or log files etc.
using wifi connection with wpa2 and ralink rt2870 chip

Steps to reproduce:

-> 'netcfg profile' in console after upgrading the wpa_supplicant package
This task depends upon

Closed by  James Rayner (iphitus)
Monday, 02 March 2009, 12:45 GMT
Reason for closing:  Fixed
Comment by MÃ¥rten Olsson (maos) - Sunday, 01 March 2009, 22:35 GMT
I also see this problem...
Comment by Jakub Schmidtke (sjakub) - Monday, 02 March 2009, 00:43 GMT
Same here...